Donald Medical Ecografie     Ginecologie
    Despre noi     Analize     Parerea dv.     Contact    
verificare rezultate medici
Cod parafă:  
Parolă:  
      
verificare rezultate pacienti
CNP:  
COD:  
      
    Colectiv     Acreditari     Aparatura de laborator

Laboratorul Donald dispune de echipamente de analiza performante, de ultima generatie. Toate analizoarele sunt Roche Germania.

Cobas Integra 400 plus

COBAS INTEGRA 400 plus ofera rezultate de calitate si de o reala valoare medicala, impreuna cu eficienta in utilizare, productivitate sporita si un timp maxim de functionare. COBAS INTEGRA 400 plus este solutia ideala pentru consolidarea si optimizarea fluxului de lucru in laboratoarele medicale, avand un meniu extins de 140 teste care includ teste de rutina (substraturi, enzime si patru parametrii ISE), cat si teste speciale: proteine specifice, monitorizarea terapiei medicamentose (TDM), testarea abuzului de droguri (DAT), acoperind astfel toate domeniile de interes clinic.
Calitatea reactivilor: Toate aplicatiile Roche Diagnostic sunt dezvoltate special si validate pe sistemele Roche Diagnostic - performanta garantata pe care va puteti baza. Controlul continuu al calitatii in timpul fiecarei etape de fabricatie si pentru fiecare lot asigura constant o calitate analitica ridicata. Calitatea si controlul procesului analitic: In timpul proceselor de pipetare si analiza, COBAS INTEGRA 400 plus foloseste mecanisme de control multiple concepute pentru identificarea anomaliilor legate de probe si reactie. Verificarea Pipetting Integrity Check (PIC) asigura integritatea probei datorita sistemelor de detectare a nivelului de lichid si a cheagurilor si monitorizeaza pipetarea probelor. Senzorii de presiune cu sensibilitate ridicata detecteaza pipetarea incorecta, chiar si la un volum mic de proba (2 µl). Manipularea probelor cu cheaguri este ameliorata prin marcarea imediata a probelor imperfecte. Sistemul de spalare a fost optimizat pentru indepartarea integrala a cheagului din acul de proba, evitand intreruperea fluxului de lucru. Cinetica de reactie, inclusiv efectul prozon, sunt monitorizate automat pentru toate modurile de masurare. Probele cu rezultate marcate pot fi reanalizate automat de sistem, de exemplu repetate sau diluate, in functie de cerintele de laborator.

Elecsys 2010

Elecsys 2010 este un analizor automat care functioneaza pe principiul electrochemiluminiscentei. Determinarile imunologice realizate pe baza acestui principiu prezinta urmatoarele avantaje:

 • timp de reactie scurt, maxim 20 minute;
 • sensibilitate ridicata;
 • un domeniu larg de masurare;
 • posibilitatea determinarii unei game largi de substante;
 • utilizeaza reactivi extrem de stabili;
 • sunt metode de analiza imunologice quasi-omogene.
Aparatul are 15 canale pentru reactivi, 30 de pozitii pentru probe si efectueaza 88 teste/ora.
Conceput ca un analizor benchtop, Elecsys 2010 este un analizor autonom, toate recipientele pentru reactivi, apa si reziduuri sunt incorporate in aparat.
Operarea aparatului se realizeaza deosebit de facil cu ajutorul unui touch-screen dispus ergonomic.

Sysmex

Analizor automat de hematologie 5 Dif pentru diagnostic in vitro ce poate analiza si afisa rezultate pentru 24 de parametri ai probei de sange.
Pentru analiza acestora se bazeaza metoda citometriei in flux folosind un laser cu semiconductori, metoda focusarii hidrodinamice si metoda de detectie a hemoglobinei cu SLS.

ST Art - coagulare

STart este un analizor compact semiautomat cu 4 canale, folosit pentru testele de coagulare

 • Pipeta conectata la aparat ce permite pornirea automata a masuratorii in momentul adaugarii reactivului
 • Sistem unic de detectie bazat pe senzor electromagnetic ce permite detectia tuturor tipurilor de cheag

Principiul de masurare:

 • detectia este bazata pe cresterea vascozitatii plasmei testate, modificare masurata in timpul miscarii unei bilute de otel.
 • miscarea bilutei este activata de 2 bobine care lucreaza alternativ.
 • la adaugarea reactivului bila incepe sa oscileze. Cronometrul porneste in acest moment.
 • este monitorizata amplitudinea de miscare a bilei care ramane constanta atāta vreme cāt nu exista nici un cheag.
 • la aparitia cheagului, vascozitatea creste si amplitudinea de miscare a bilei scade.
 • in baza unor algoritmi diferiti, cronometrul este oprit chiar daca cheagul este slab si chiar daca bila nu s-a oprit.