-
Bolile Ficatului. Semne ale unui ficat cu probleme
Articolul prezintă cu ce se ocupă ficatul în organism, care sunt cauzele bolilor hepatice, cum poți să previi un ficat cu probleme,dar și setul de analize recomandat pentru identificarea bolilor de ficat și obținerea tratamentului necesar.
-
Prevenția îți poate salva viața
Indiferent de cât de ocupat ești, sănătatea are prioritate! De ce să-ți petreci viața prin spitale sau depinzând de medicamente, când te poți bucura de o viață lungă și calitativă alături de cei dragi? Poți supune că sunt cuvinte mari, însă acesta este adevărul. Un stil de viață sănătos este cea mai bună metodă de a-ți menține o stare bună de sănătate, îmbunătăți o afecțiune existentă sau chiar identifica precoce boli grave, precum cancerul. Iar asta implică o serie de acțiuni și atitudini, între care o alimentație pe bază de fructe și legume
-
Deficitul de vitamina D – tot ce trebuie să știi
Deficitul de vitamina D poate fi cauzat de o serie de factori – medicamente ca steroizi sau antiepileptice, boli și afecțiuni precum obezitatea, boala hepatică sau fibroza chistică, vârstă, stil de viață. Însă indiferent de cauza care determină niveluri scăzute de vitamina D în organism, consecințele nu sunt deloc plăcute. Fragilizarea oaselor, durerile musculare și lipsa forței fizice pot afecta grav calitatea vieții și starea generală de sănătate. Află cum obții aportul optim de vitamina D sau cum poți preveni un deficit al acestei vitamine în organism.
-
Reintegrarea copiilor în școală – COVID-19
Pandemia de coronavirus și izolarea ulterioară reprezintă o situație fără precedent în vremurile noastre. Este dificil de evaluat impactul pe care îl are situația asupra sănătății psihice și a bunăstării copiilor și tinerilor. Experiențele elevilor din perioada de izolare au fost foarte variate. Unii s-au bucurat de „timpul liber” în vreme ce alții au găsit experiența traumatică. Rândurile următoare tratează seria de provocări cu care se confruntă școlile și elevii odată cu reluarea activității școlare.
-
Astenia de toamnă
Astenia de toamnă este explicată de către medici în termeni de stare de oboseală asociată cu modificări climatice. Pentru mulți oameni, tranziția de la vară la toamnă poate fi neplăcută, întrucât este corelată cu scăderea temperaturii, scăderea duratei zilelor, frecvența ploii. Toamna pune presiune pe toată lumea, mai ales în faza incipientă, când trebuie să te obișnuiești cu faptul că vara s-a terminat. Toamna este un anotimp dificil de confruntat cu atât mai mult cu cât în acest an avem de-a face și cu pandemia globală de coronavirus. Toți acești factori pot afecta puternic starea de spirit, așa că află