Donald Medical este un laborator modern de analize medicale înființat în anul 2008, în cadrul căruia lucrează medici primari, biochimiști, farmaciști și asistenți cu înaltă calificare profesională.
Recoltare L-V: 7:30 - 12:00
S-D: Închis
Relaţii cu publicul /
Rezultate: 7:30 - 14:30
info@donaldmedical.ro

Noutăți laborator analize

Recoltare L-V: 7:30 - 12:00
S-D: Închis
Relaţii cu publicul /
Rezultate: 7:30 - 14:30
info@donaldmedical.ro
Title Image

Laborator analize

Home  /  Laborator analize

Laborator analize

Echipamentele medicale de laborator cuprind aparatură, instrumentar și consumabile utilizate pentru testarea și monitorizarea de rutină. Cererea în creștere pentru tratament medical și cercetare clinică, industria științelor vieții în plină expansiune și populația îmbătrânită sunt factori importanți care determină cererea de echipamente medicale de laborator.

Tehnologia laboratorului de testare devine din ce în ce mai automată și mai sofisticată. Acest lucru face ca procesele de testare să fie mai simple, mai precise și mai eficiente. Precizia și viteza sunt cerințe importante, în ciuda dimensiunilor compacte. Echipamentele medicale de laborator pot fi indispensabile atât pentru reabilitare, cât și pentru îngrijire de lungă durată.

a

Laboratorul Donald Medical este dotat cu următoarele tehnologii:

 1. Analizor Sysmex
  XN-550 diff

  În calitate de lider global în hematologie, Sysmex Corporation oferă soluții care să satisfacă pe deplin necesitățile utilizatorului și să faciliteze și eficientizeze lucrul în laborator. XN-550 este un analizator de hematologie automat și compact, conceput pentru a genera o scanare completă a sângelui, fiind capabil să identifice numărul de leucocite, numărul de granulocite imature, precum și numărul de reticulocite și numărul optic de trombocite.

  Seria Sysmex XN-L oferă posibilitatea unui diagnostic de finețe disponibil altadată doar marilor laboratoare. XN-550 dispune de un eșantionator automat și astfel îmbunătățește productivitatea fluxului de lucru cu funcționalitatea Rerun & Reflex și funcția de încărcare continuă. Tot funcția „Rerun & Reflex” este cea care reduce timpul până la eliberarea rezultatelor chiar și în cazul în care proba trebuie reanalizată din cauza unei erori inițiale de numărare sau a unei erori tehnice.

  Modulul analitic XN-L oferă un înalt standard de diagnostic, furnizând chiar și în cazul măsurării hemogramei CBC+DIFF parametri cu relevanță clinică, respectiv: precursorii granulocitari (IG) care se numără automat în cadrul formulei leucocitare, împreună cu informațiile despre limfocitele cu fluorescență crescută (HFLC – parametru de cercetare), ce asigură evaluarea rapidă a statusului inflamator și al infecțiilor.

  Cu ajutorul sistemului inteligent de identificare a rackurilor de probe integrat (Intelligent Rack Sampling) și a sistemului de încărcare continuă a probelor Sysmex XN-550 identifică și procesează automat microtuburile cu fund fals, alături de celelalte tuburi de recoltare, îmbunătățind astfel fluxul de lucru în laborator, inclusiv pentru probele pediatrice.

  De asemenea, are un IPU integrat și este operat printr-un ecran tactil compact LCD. XN-550 încorporează tehnologiile Sysmex de citometrie în flux fluorescent, focalizare hidrodinamică și metoda SLS fără cianuri pentru determinarea hemoglobinei. Pregătit pentru viitor, poate fi modernizat prin adăugarea de noi valori clinice și de productivitate sau prin optarea pentru servicii profesionale suplimentare și conectarea la IPU extins pe măsură ce cerințele utilizatorului sau pacientului se schimbă.

 2. STA Satellite Analizor
  automat pentru coagulare

  STA Satellite este un analizor tip bench-top complet automat, pentru analiza hemostazei în cazul testelor coagulometrice, cromogenice și imunologice. Datorită progreselor tehnologice ce permit asigurarea unui înalt sistem de siguranță, precum și o operare ușoară, asigurând totodată flexibilitate și securitate completă, STA Satellite reprezintă soluția complet automatizată pentru necesitățile analizelor de coagulare din laboratorul Donald Medical.

  Caracteristici tehnice:

  • Sistem de pipetare cu dublă rezoluție LED pentru determinările cromogenice și imunologice
  • Sistem de detecție prin metoda vascozimetrică pentru testele coagulometrice
  • Cititor de cod de bare intern, ce asigură identificarea pacienților și stocarea în siguranță a informațiilor furnizate de codurile de bare ale reactivilor
  • Acces securizat la meniurile de software
  • Încărcarea probelor se poate face cu un singur tub sau cu caruselul complet
  • Analiză imediată a probelor de urgență (STAT)
  • Posibilitatea reanalizei sau a adăugării în orice moment a unui test nou
  • Efectuarea automată a diluțiilor și rediluțiilor
  • Protocoale de lucru programabile de către utilizator pentru teste de rutină și teste speciale
 3. Pentra ABX
  400 Plus

  ABX Pentra 400 este un analizor tip bench-top de chimie clinică extrem de compact. Autonomia sa mare cu încărcare continuă oferă o productivitate sporită într-un mediu ușor de utilizat. Prezintă un sistem conceput pentru testări de rutină și speciale. Oferă măsurători precise și corecte pentru o mare varietate de analize, inclusiv chimie de rutină, măsurarea concentrației de iod și proteine ​​specifice din ser, plasmă, urină, lichid cerebrospinal, sânge total și probe de lichide omogene.

  Caracteristici tehnice:

  • 55 de teste la bord
  • Încărcă până la 60 de probe
  • Stații de lucru și validare integrate pe ecran tactil
  • Metodele de analiză sunt: spectrofotometrie (colorimetrie și turbidimetrie) și potențiometrie (directă, adică ser sau plasmă și indirectă, adică urină)
  • Vizualizare în timp real a sistemului, a reactivilor și a stării probei
  • Integritatea eșantionului menținută cu un sistem pentru detecţia nivelului de lichid şi a cheagurilor din probe
  • Certificare standardizată la NGSP
 4. Elecsys 2010

  Roche Elecsys 2010 este un imunoanalizor tip bench-top proiectat și fabricat în Elveția. Analizorul are puterea și eficiența pentru a răspunde nevoilor de testare de volumu mediu și mare, lăudându-se cu 48 de teste și un debit de 86 de teste pe oră.

  Testarea imunodiagnostică analizează reacțiile dintre antigene și anticorpi ca răspuns la boala infecțioasă, tulburări autoimune, alergii imune și boli neoplazice. Antigenii sunt substanțe străine care intră în corpul unui pacient și obligă sistemul imunitar să reacționeze. Aceste substanțe includ de obicei toxinele, tumorile sau microorganismele precum bacteriile, virusul, parazitul sau ciupercile.

  Anticorpii sunt proteine ​​produse de sistemul imunitar al organismului ca răspuns la un antigen. Răspunsul antigen-anticorp este apărarea naturală împotriva organismelor invadatoare. Majoritatea sistemelor de imunochimie folosesc fluorescența ca principiu de funcționare. Fluorescența este emisia de radiații electromagnetice de către o substanță la o lungime de undă după ce a absorbit energia la o altă lungime de undă. Această reacție are loc în porțiunea Luminometrului din analizor.

 5. Maglumi 800

  Maglumi 800 este un analizor automat pentru parametri de imunologie, funcționează în baza principiului CLIA, are capacitate mare de prelucrare probe, panel variat de parametri, calibrare prin ajustare în 2 puncte a curbei master înregistrată RDIF în kit, încărcare on board a kitului de reactivi prin citire RDIF. Simplu, inteligent și complet automat, MAGLUMI 800 utilizează tehnologia CLIA pentru a oferi rezultate de încredere și timp redus de lucru. Este soluția optimă pentru laboratoarele clinice, oferind o gamă mare de teste imunologice.

  Prin utilizarea combinației a două tehnologii; tehnologie de etichetare și tehnologie de separare, sistemul Maglumi CLIA folosește prima tehnologie pentru a detemina modul de reacție; în timp ce a doua tehnologie este utilizată pentru a deține precizia și sensibilitatea reactivilor. Tehnologia de etichetare folosește două tipuri; etichetă enzimatică și etichetă cu molecule mici non-enzimă. Sistemul Maglumi aplică etichete ABEI, care reprezintă o moleculă mică non-enzimă cu formulă moleculară specială pentru a spori stabilitatea enzimelor (afectate de schimbarea condițiilor de depozitare) în soluția acidă și alcalină. Pentru metoda de separare, sistemul Maglumi folosește microbile magnetice; acest sistem prezentând avantaje semnificative în comparație cu tehnologiile tradiționale de separare.

  Caracteristici tehnice:

  • Analizorul are o capacitate de 180 de teste pe oră
  • Deţine un compartiment de refrigerare pentru reactivi, asigurând stabilitatea acestora
  • Permite identificarea reactivilor prin RFID
  • Capacitate mare de stocare pentru reactivi și probe, permite încărcarea, descărcarea continuă a probelor şi identificarea prin cititor de cod de bare încorporat, funcţie STAT
  • Operare continuă, monitorizarea în timp real a testelor, reactivilor şi consumabilelor
  • Deţine un sistem pentru detecţia nivelului de lichid şi a cheagurilor din probe
  • Reactivi lichizi, gata de utilizare. Manipularea uşoară a reactivilor asigură un risc scăzut de contaminare
  • Gama de teste care pot fi efectuate include o serie de analize pentru diverse domenii: markeri tumorali, metabolism, diabet, fertilitate, tiroidă, screening prenatal, inflamaţii, funcţii renale, fibroză hepatică, TORCH, imunoglobuline, anemie, markeri cardiaci şi altele